Grote doeken en 2-luiken

De behoefte om “buiten de lijntjes” te gaan, staand te schilderen met grote streken en lange halen.  Vormen zien ontstaan in strukturen en relief. Experimenteren met transparante kleuren en kijken hoe waterige verf zijn weg vindt.

Tijdens dit proces krijgt mijn geest vrij spel, werkt sneller en speelser. Vrij van restricties, vrij van alles wat hoort of zou moeten. Creativiteit in haar puurste vorm. Zo ontstonden mijn eerste abstracte werken. 

Ik nodig je uit deze schilderijen voorzichtig aan te raken, de structuur onder je vingers te voelen. Te kijken en te ervaren…

Realistisch met een kwinkslag

Ik schilder graag dieren die door de mens een bepaalde eigenschap toegedicht hebben gekregen, een trouwe hond, een speelse kat, een sluwe vos of vrije vogels. Figuratief, al dan niet realistisch; het begint met een tekening, een grove schets en gaande het proces dringen zich andere mogelijkheden op…

De mogelijkheid om stof te verwerken in het schilderij, of een riem toe te voegen, een sleutel of een trapje, iets dat het schilderij “net dat beetje extra” geeft en mij een lach doet ontlokken. 

 

 

Heeft u vragen?

Wilt u ook een kunstwerk van mij in huis hebben ? Dat kan, ik verkoop de meeste van mijn werken maar ik maak ook opdrachten op maat. Vraag naar de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.